Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Formule E bude mistrovstvím světa

Formule E bude mistrovstvím světa

Povýší již od sezony 2020/21

Automobilový sport bude mít od příštího roku o jedno světové mistrovství více. Tohoto statusu se totiž počínaje sezonou 2020/21 dostane formuli E. Počet globálních šampionátů tím stoupne na pět (F1, WRC, WEC, WRX a formule E).

Rozhodla o tom Světová rada motoristického sportu. Příslušnou dohodu následně podepsali prezident FIA Jean Todt a promotér seriálu Alejandro Agag.

Vznik a vývoj formule E jsou sami o sobě fantastickým dobrodružstvím,“ prohlásil Todt, známý jako náruživý stoupenec závodění s alternativními zdroji pohonu. „Jsem hrdý na to, že ji dnes můžeme oficiálně povýšit na mistrovství světa. Rok od roku získává na síle. Brzy si vybudovala skvělou pověst i v automobilovém průmyslu. Zatímco na počátku se jí účastnili dva velcí výrobci, dnes jich je deset. To se pochopitelně odráží i v kvalitě startovního pole.

 

Dohodu podepsali prezident FIA Jean Todt (vlevo) a promotér formule E Alejandro Agag

 

Vše, co jsme dělali, veškeré naše úsilí směřovalo k tomuto okamžiku,“ uvedl Agag. „Tím, že se stává mistrovstvím světa, získává formule E ještě více na důležitosti, i když už dlouho je plnohodnotnou součástí špičkového motorsportu.