Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Prokop i s nefunkční poloosou atakoval desítku

Prokop i s nefunkční poloosou atakoval desítku

V celkové klasifikaci je pořád před Alonsem

Sice to zase nebylo úplně bez zádrhelů, ale Martin Prokop přesto vytrvale stoupá pořadím Rallye Dakar vzhůru. Před poslední etapou už je dvanáctý a nejspíše porazí i hvězdného Fernanda Alonsa.

Vzhledem k pravidlům maratonské etapy se musel v noci ze středy na čtvrtek Prokop se spolujezdcem Viktorem Chytkou v bivaku postarat o svého forda svépomocně. 

Dnes musela auta na Dakaru zdolávat mamutí duny

Čekala nás výměna prasklé pružiny na tlumiči. Ten ale naštěstí veze v kamionu Filip Škrobánek, který nám minulý rok dělal asistenci. Díky téhle pomoci tak můžeme hladce pokračovat,“ uvedl Prokop.

Byl to náročný den, skoro celý v pořádných dunách. Do karet všem hrálo to, že bylo po dešti, takže dostat se přes ně bylo jednodušší. V neutralizaci na dvoustém kilometru jsme zjistili, že máme poškozenou pravou zadní poloosu a sedmdesát kilometrů před cílem nám přestala fungovat úplně. Rozhodli jsme se, že měřený úsek zkusíme dojet jen s pohonem tří kol. Naštěstí to byla v této fázi jediná dlouhá rovina bez jakéhokoliv výjezdu. Pouze jsme jeli rychlostí sto čtyřicet místo sto osmdesát, ale auto jsme dovezli do cíle.