Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Shrek polykal benzin, Prokop klobásy a chipsy

Shrek polykal benzin, Prokop klobásy a chipsy

Elitní desítka je jako droga

Martin Prokop a Viktor Chytka obsadili v Rallye Dakar se speciálem Ford Raptor v barvách Benzina Orlen Teamu deváté místo jako druzí nejlepší „soukromníci“. Navíc coby první česká posádka se v některé z etap dostali na stupně vítězů.

Když si jednou čuchnete k elitní desítce, k velkým klukům, je to jako droga. Něco, po čem jdete i přes všechny možné překážky. Letošní Dakar nám jich připravil hodně, ale se všemi jsme se dokázali nejen sami, ale i s pomocí soupeřů poprat,“ konstatoval na dnešní tiskové konferenci Prokop.

Martin Prokop (vpravo) a Viktor Chytka s odměnou za dva týdny tvrdé dřiny. Foto: Benzina Orlen

Během čtrnáctidenního putování z Džiddy do Džiddy spotřeboval vůz zvaný Shrek 54 pneumatik, 4600 litrů paliva, 150 litrů motorového oleje, dvě čelní skla a tři sady brzdových destiček. lidé v něm pak 72 litrů iontového nápoje během rychlostních zkoušek, 36 energetických gelů, 24 klobásek, 10 pytlíků chipsů a pět balení arašídových křupek.

Tajně jsem doufal, že jim naše podpora pomůže k umístění v top 10,“ uvedl Tomasz Wiatrak, předseda představenstva skupiny Orlen Unipetrol. „A dnes je to realita. Když se do přípravy poznamenané pandemickými omezeními vloží nejen píle, ale také skutečný profesionalismus okořeněný nadšením a touhou, může se i privátní tým vyšvihnout na úroveň továrních značek.

Další Prokopův program zahrnuje mimo jiné starty v podnicích Baja Dubai, Abu Dhabi Desert Challenge nebo Baja Poland.

Zdroj: Benzina Orlen, úvodní foto: Benzina Orlen