Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ve F2 bude závodit jedenáct týmů

Ve F2 bude závodit jedenáct týmů

Nově byl přijat Hitech

Do letošního ročníku šampionátu F2 nastoupí jedenáct stájí, tedy o jednu více než loni. Nováčkem je Hitech Grand Prix.

Ve světě monopostů jde ovšem o známé jméno. Loni Hitech s úspěchem závodil ve F3, když obsadil v hodnocení týmů druhé místo za Premou. V klasifikaci jezdců skončil Jüri Vips na čtvrté příčce. Kromě toho Hitech působí jako technický garant pro dámskou W-Series a je aktivní rovněž v asijské F3.

Těší mě, že mohu Hitech uvítat na startovním roštu,“ prohlásil promotér F2 Bruno Michel. „Mnoho subjektů projevuje zájem o účast v našem seriálu. Aktuální situace na jezdeckém trhu spolu s kvalitami Hitechu umožnily ho přijmout.“ I když bude mít tým jen krátkou dobu na přípravu (úvodní testy se konají již 1. až 3. března), Michel věří, že nebude jen do počtu.

 

Jüri Vips získal loni ve F3 pro Hitech tři vítězství

 

Protože nyní přicházejí osmnáctipalcová kola a další změny na autech, bylo nesmírně důležité, abychom ve F2 začali už letos, kdy jsou šance víceméně vyrovnané. Jestliže bychom to odložili, ztratíme ve vývoji na ostatní rok času. Samozřejmě i tak budeme v určité nevýhodě, ale my v Hitechu jsme na podobné výzvy zvyklí,“ uvedl šéf ekipy Oliver Oakes.

Kdo se posadí do kokpitu, není zatím známé. Spekuluje se o Rusovi Nikitovi Mazepinovi, Sergiu Sette Cámarovi a Lukovi Ghiottovi, i když ten už oznámil svůj přestup do GT vozů.