Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ptáček poprvé na Novém Zélandu na bedně

Ptáček poprvé na Novém Zélandu na bedně

V závodě Toyota Racing Series dojel třetí

Petr Ptáček dosáhl svého dosud nejlepšího výsledku během působení v novozélandské Toyota Racing Series. V úvodním klání v Hampton Downs Motorsport Parku ve Waikatu obsadil třetí místo.

Ambice českého reprezentanta byly ovšem ještě vyšší, protože po skvělém výkonu vyhrál kvalifikaci. Start do závodu mu ale nevyšel, stejně jako vedle něj stojícímu lídru průběžného pořadí Liamu Lawsonovi. Přes oba se dostal Brazilec Igor Fraga, někdejší přeborník v e-sportu a svěřenec expilota F1 Roberta Morena.

Ptáček se po startu držel na druhém místě za vedoucím Fragou

Ptáček se pokusil vzít si v první zatáčce pozici zpět, ale bezúspěšně. Fraga se pevně usadil v čele a nic na tom nezměnil ani restart po neutralizaci, způsobené kolizí tří vozů ve středu pole.

Ptáček hájil druhou příčku až do poloviny jízdy, kdy se ocitl pod silným Lawsonovým tlakem. Několik útoků odvrátil, ale potom se před něj domácí borec krásným manévrem přece jen prosadil. Snaha Franka Colapinta a Caia Colleta vystrnadit Ptáčka ze stupňů vítězů ovšem vyšla naprázdno.

Výsledky: 1. Igor Fraga (BR, M2 Competition), 2. Liam Lawson (NZ, M2 Competition) +2,854, 3. Petr Ptáček (CZ, mtec Motorsport) +4,526, 4. Caio Collet (BR, mtec Motorsport) +5,530, 5. Franco Colapinto (RA, Kiwi Motorsport) +6,683.