Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ptáček členem výchovného programu Sauberu

Ptáček členem výchovného programu Sauberu

Letos bude pokračovat v Eurocupu F Renault

Sauber Motorsport, mateřská společnost týmu F1 Alfa Romeo Racing Orlen, oficiálně oznámil založení své jezdecké akademie. Mezi jejími prvními čtyřmi členy najdeme i českého závodníka Petra Ptáčka.

Spolu s ním byli do projektu zařazeni šampion německé F4 Théo Pourchaire, jenž nyní přestupuje do F3, a talentovaní motokáristé Dexter Patterson a Emerson Fittipaldi junior.

Ptáček by měl i nadále pokračovat v Eurocupu F Renault, v němž nastupoval už v loňském roce. „Je to převratný okamžik v mé kariéře. Připojuji se k programu, za nímž stojí více než 25 let zkušeností ve formuli 1. Jestliže se v tomto odvětví chcete dostat na samotný vrchol, potřebujete správné vedení a podporu. Jsem velmi vděčen Sauber Motorsportu, že rozpoznal můj potenciál a rozhodl se investovat do mé budoucnosti,“ prohlásil. 

Petr Ptáček patří k prvním členům jezdecké akademie Sauberu. Foto: Sauber Group

Nad novou institucí převzal záštitu šéf Sauber Motorsportu Fréderic Vasseur a přímý dohled připadne sportovnímu řediteli Beatu Zehnderovi. Součástí výchovného procesu se stanou mentální a fyzický trénink, technická průprava s týmovými inženýry, mediální školení a práce na simulátoru. Plánovány jsou rovněž předsezonní přípravné kempy.

Zdroj: Sauber Group