Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Emerson Fittipaldi znovu ve formuli

Emerson Fittipaldi znovu ve formuli

Je mu třináct a chce být jako táta

Na prahu důchodu si Emerson Fittipaldi pořídil ještě jednoho mužského potomka. A teď už třináctiletý Emerson junior dělá svému o šedesát let staršímu tatínkovi radost.

Po dobrých výsledcích v motokárách se nyní za odměnu svezl na okruhu v Homesteadu v monopostu formule 4. „Jet s autem byl prima zážitek a oproti kárám velký krok vpřed,“ uvedl šťastný synek. „Je to o hodně rychlejší, ovšem subjektivně mám pocit, jako bych se pohyboval pomaleji. Největší dojem na mě udělaly brzdy a řízení.“ 

Dva Emersonové na okruhu v Homesteadu. Foto: archiv

Spokojen byl také pyšný otec, který samozřejmě nemohl chybět. „Po emocionální stránce to pro mě znamená moc. Právě před padesáti lety jsem vyhrál svoji první velkou cenu F1. Bylo to v říjnu ve Watkins Glen. Nyní se kruh uzavírá,“ podotkl. „Kluk je mentálně připraven, i když fyzicky je to pořád prcek. Má však dost síly na to, aby závodil. Ještě dva roky zůstane v kartingu, aby se dokonale připravil na přestup.“ Jeho příštím působištěm se stane otevřené italské mistrovství, kde se možná potká i s nějakým českým soupeřem.

Tenkrát v sezoně 1970 absolvoval „Emmo“ ve Watkins Glen teprve svůj čtvrtý závod v šampionátu a v Lotusu zaskočil za tragicky zesnulého Jochena Rindta. Učinil ho svým prvenstvím také, bohužel jen in memoriam, mistrem světa. Poslední Rakušanův konkurent Jacky Ickx dorazil do cíle až na čtvrtém místě. Zdroj:

FORMULE.cz