Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Fittipaldi bude testovat s Haasem

Fittipaldi bude testovat s Haasem

Závodní sedačku zatím nemá.

Majitel týmu Haas F1 prozradil, že má několik kandidátů na místo uvolněné Nikitou Mazepinem. Ten musel tým opustil spolu se svým sponzorem Uralkali, což je důsledek ruského útoku na Ukrajinu. Jisté je, že tento týden se spolu s Mickem Schumacherem zúčastní druhé poloviny předsezonních testů Pietro Fittipaldi. Brazilec je od roku 2019 testovacím jezdcem Haasu a v roce 2020 v jeho voze odjel poslední dvě velké ceny místo zraněného Romaina Grosjeana.

Jsme v procesu výběru z více kandidátů, ale ještě ani nevíme, kolik je nám dostupných. Myslím, že budeme potřebovat někoho s čerstvými zkušenostmi. Sondujeme situaci. Pietro bude testovat, je to přece náš testovací jezdec,“ řekl Gene Haas.

To vyjádření vlastně nezní pro vnuka Emersona Fittipaldiho moc pozitivní. Haas zdůraznil, že je to testovací jezdec, jeho prací je testovat, nemusí být nutně první v pořadí na závodní sedačku. Logicky může znít nápad oslovit zmíněného Grosjeana nebo jeho bývalého kolegu Kevina Magnussena, kteří měli dosud od F1 pouze roční pauzu a loni závodili v Severní Americe. Přednost ale asi dostane zájemce s větším sponzorem, což favorizuje Antonia Giovinazziho, chráněnce Ferrari, který by měl být schopen sehnat v Itálii alespoň pár milionů eur. Fittipaldi v těchto dnech jistě obíhá potenciální sponzory v Brazílii.

Fittipaldi se do vozu dostane tento týden, ale Mazepinův náhradník by měl ideálně mít zkušenosti i sponzora. Foto: Haas

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Haas