Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Giovinazzi byl z rozhodnutí Ferrari nešťastný

Giovinazzi byl z rozhodnutí Ferrari nešťastný

Věří, že si místo může zasloužit tvrdou prací

Antonio Giovinazzi přiznává, že ho před téměř rokem silně zasáhla zpráva, že do Ferrari přestupuje Carlos Sainz. Ital se stále počítá mezi "mladé" v Jezdecké akademii Ferrari, jenže Sainz je o rok mladší a Charles Leclerc o čtyři. A v pořadníku na jejich nahrazení je, kromě jiných, 21letý Mick Schumacher, který letos začíná ve F1 s týmem Haas. Tak se zdá, že pokud Ferrari s těmito jezdci vše vyjde podle plánu, Giovinazzi přišel o svou životní příležitost. Už samotný fakt, že Scuderia vzala jezdce zvenčí místo svého vlastního, musel být tvrdou ranou a Giovinazzi to teď již ani neskrývá.

"Samozřejmě, že jsem zprávu o rozhodnutí Ferrari nepřijal vůbec dobře. To je snad pochopitelné," řekl Giovinazzi v rozhovoru pro Autosprint. "Zůstal jsem zaměstnancem Ferrari a stále věřím, že jednoho dne budu závodit za Scuderii. Tato šance asi prostě nepřišla ve správný čas.

Angažování Sainze neznamená, že já nikdy nedostanu šanci. Závodění za Ferrari zůstává mým největším snem. Já jsem v mé kariéře závodníka nikdy nedostal nic zadarmo, vždy jsem si musel všechno zasloužit tvrdou prací. Nyní se soustředím na Alfu Romeo. Chci jí pomoci posunout se vpřed, pokud to bude v mých silách. Pódiové umístění by týmu velmi prospělo."

Ve věku 27 let ještě není zralý závodit za Ferrari. Foto: Alfa Romeo

Ferrari mu prý dalo jasné cíle pro rok 2021. Podle toho, co řekl, ale ve skutečnosti nejsou definovány tak, aby se dalo na konci roku snadno posoudit jejich splnění.

"Chtějí, abych pokročil jako jezdec a abych měl výsledky," řekl v rozhovoru pro Motorsport. "To samozřejmě chci i já, takže mám pro tento rok jasný cíl."

Zdroj: Motorsport, Autosprint, úvodní foto: Ferrari