Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vasseur zchladil Giovinazziho

Vasseur zchladil Giovinazziho

Za rok může litovat, že nebyl větším profesionálem.

V den oznámení příchodu Guanju Žoua do týmu Alfa Romeo v roce 2022, což automaticky znamenalo odchod Antonia Giovinazziho, se italský závodník na sociálních sítích vyjádřil, že Formule 1 dokáže být velmi nelítostná, když se jedná o peníze. Jasně tak naznačil, že kdyby mladý čínský závodník za sebou neměl větší sponzorskou podporu, nenahradil by ho. Šéf týmu Alfa Romeo na oplátku v Kataru naznačil, že Giovinazzi si takovými řečmi zbytečně zabouchl dveře za zády.

Viděl jsem ten jeho příspěvek. A upřímně, vůbec nejsem fanouškem takového přístupu. Tento tým mu dal šanci tři roky závodit ve F1 a Alfa Romeo mu dalo šanci tři roky závodit ve F1. Co by za to jiní jezdci dali! Nyní jsou před ním jiné výzvy. Pokud se s nimi popasuje na velmi vysoké úrovni, může se začít uvažovat o jeho návratu do F1. Ale tohle je malý svět, tak by se měl raději chovat více profesionálně,“ nechal se slyšet Frédéric Vasseur.

Zdá se, že Ital již na svůj současný tým a značku Alfa Romeo zanevřel a spoléhá na dobré vztahy s Ferrari. Pokud nic jiného, ​​mohl by zůstat testovacím jezdcem a pracovat v simulátoru, což bude v prvním roce nové generace vozů také důležitá pozice.

Jak jsem vám (novinářům) celou dobu říkal, rozhodnutí nebylo v mých rukou. Teď už se soustředím na další krok, na mou budoucnost ve Formuli E. A stále ještě jsem jezdcem Ferrari, se kterým vedu diskuse o příštím roce. Samozřejmě bych rád nějakou formou zůstal součástí tohoto sportu a počkal, jestli se v roce 2023 neobjeví nová příležitost. Zatím je to ale pouze v rovině rozhovorů.

Giovinazzi by ještě mohl dostat cenu útěchy ve Ferrari. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, MotorsportWeek, úvodní foto: Alfa Romeo