Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Ferrari se postavilo za Giovinazziho

Ferrari se postavilo za Giovinazziho

Hülkenberg bez šance i u Alfy Romeo?

Sotva se rozneslo, že Romain Grosjean se udržel ve službách Haasu i pro příští rok, stihla Nika Hülkenberga, který si na toto místo dělal zálusk, další rána. Ani u Alfy Romeo mu zřejmě pšenka nepokvete.

Za Antonia Giovinazziho, všeobecně považovaného za odepsaného, se totiž nečekaně postavil šéf Scuderie Ferrari Mattia Binotto. A jeho hlas má, vzhledem k těsným vazbám mezi oběma stájemi, nespornou váhu.

Těší se naší plné důvěře,“ vyjádřil se na adresu svého krajana. „Z chyby, kterou udělal v Belgii, se očividně poučil. V Monze dojel na bodech. Zrychluje, potřebuje však podporu, kterou si zaslouží. Je nutné, aby se trochu zklidnil. Letos ještě neukázal svůj plný potenciál. Je ovšem třeba vzít v úvahu okolnosti, za nichž přišel do týmu.“ 

Nico Hülkenberg má před sebou hodně nejistou sezonu

Binotto měl na mysli bezpochyby předchozí dvouletou přestávku, kdy se Giovinazzi pouze dvakrát svezl za tehdejší Sauber coby záskok za zraněného Pascala Wehrleina. Jinak pracoval v Maranellu jako vývojový jezdec.

Všímáme si toho, jak se zlepšují Antoniovy výkony v kvalifikacích. Už se hodně blíží Räikkönenově úrovni. Je to zjevně pozitivní trend,“ dodal Binotto.

Tak teď aby chudák Hülkenberg doufal, že Räikkönen se rozhodne odejít do závodnického důchodu…