Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Haas jezdeckou sestavu nezmění

Haas jezdeckou sestavu nezmění

Zůstávají Magnussen i Grosjean

Nad podobou jezdeckého složení stáje Haas pro sezonu 2020 visel po dlouhou dobu otazník. V ohrožení se totiž nacházela sedačka Romaina Grosjeana. Americký tým se ale nakonec rozhodl ve svém jezdeckém tandemu žádné změny nedělat a dánsko-francouzské duo tak společně čeká minimálně ještě jeden rok.

Jedním ze základních stavebních kamenů stáje Haas byla vždy zkušenost. Rozhodli jsme ponechat si dvojici, se kterou budeme moci pokračovat v našem růstu. Vědí, jak jako tým fungujeme a my víme, čeho mohou za volantem dosáhnout. To nám dává kontinuitu a také silný základ pro pokračování v budování týmu," vysvětlil rozhodnutí šéf stáje Günther Steiner, který zároveň doufá v lepší zítřky.

"Sezona 2019 byla těžkým rokem, jelikož náš vůz postihovaly výkonnostní výkyvy. Jsme ovšem schopni čerpat z kombinace našich zkušeností, což nám společně pro rok 2020 pomůže poučit se a posunout se vpřed."

Romain Grosjean se s formulí 1 ještě loučit nebude.

Dnešní oznámení sice umožnilo Grosjeanovi si vydechnout, vrásky na čele ovšem přidělalo Hülkenbergovi, neboť přišel o jednu z možností na setrvání v královně motorsportu. Rekordman v počtu odjetých závodů bez pódiového umístění je ale stále spojován také s Alfou Romeo a potenciální naděje na zisk sedačky by mohla naskytnout i u Red Bullu.