Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Giovinazzi zůstává jezdcem Alfy Romeo

Giovinazzi zůstává jezdcem Alfy Romeo

Hülkenberg už zřejmě místo ve F1 nesežene

Alfa Romeo potvrdila, že Antonio Giovinazzi bude jejím závodním jezdcem i v následující sezoně. Naděje Nika Hülkenberga na udržení se ve F1 se tím pádem definitivně rozplynuly.

Giovinazzi sice letos dosáhl na body jen třikrát, ale ve druhé polovině sezony přece jen vykázal znatelnější výkonnostní růst. To zřejmě přimělo vedení Scuderie Ferrari, neboť to o obsazení tohoto místa v první řadě rozhoduje, dát mu znovu důvěru.

Jsem velmi šťastný, že zůstávám součástí týmu. Jsem vděčný za obrovskou podporu, které se mně od něj doposud dostávalo. Každý jeho člen stál od začátku na mé straně,“ uvedl Ital do oficiální tiskové zprávy. 

Hülkenbergova kariéra ve F1 se zřejmě chýlí ke konci

Antonio v tomto roce odvedl dobrou práci,“ nechal se slyšet šéf Alfa Romeo Racingu Fréderic Vasseur. „Je rozhodně slibné, jak mezi nás zapadl a jak se dokázal průběžně zlepšovat. Očekáváme, že na naší další společné cestě plně rozvine svůj potenciál.

Hülkenberg má v současnosti na vybranou mezi postem u Williamsu, který ovšem již odmítl, a zaměstnáním v jiné sérii, případně kombinovaným s činností testovacího pilota. Ani ve druhém případě však není kvůli pokročilé době výběr bůhvíjak bohatý.