Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Na Ferrari nejsou připraveni Schumacher ani Giovinazzi

Na Ferrari nejsou připraveni Schumacher ani Giovinazzi

Oba čeká důležitý rok

Ferrari má Sebastiana Vettela a Charlese Leclerka jako závodní jezdce a skupinu jezdců pro práci v simulátoru. Kromě nich pak ještě minimálně dva zájemce o místo ve Scuderii, na které dohlíží jezdecká akademie Ferrari. Antonio Giovinazzi bude příští rok sbírat další zkušenosti s týmem Alfa Romeo, Mick Schumacher chce před vstupem do F1 vybojovat titul ve F2. Mattia Binotto aktuálně do týmu nechce ani jednoho z nich.

"Na takové úvahy ještě nedozrál čas," řekl šéf Scuderie Ferrari v rozhovoru pro La Gazzetta dello Sport o Giovinazziho vzdálenější budoucnosti. "Antonio si zaslouží pochvalu. Jsme přesvědčeni, že v roce 2019 jezdecky hodně vyspěl. Ve druhé části sezony byl často na úrovni Räikkönena a někdy i před ním.

Chyby, nebo řekněme problémy ze začátku sezony postupně vymizely. To je důkaz, že jezdecky roste. Antonio má na to, aby z něj byl jezdec Ferrari. Počkejme si, jak se mu bude dařit v roce 2020. Pokud bych ho měl soudit po roce 2019, tak bych musel říct ne. Potřebujeme u něj vidět další pokrok."

Zatímco u Giovinazziho je rok 2021 u Ferrari otevřenou otázkou, pro Schumachera by to byl z nižší série do špičkového týmu příliš velký skok.

"Bude správnou volbou pro Ferrari? Na to se dnes ještě nedá odpovědět. V roce 2021 budeme potřebovat jezdce se zkušenostmi, protože budeme mít od základu nový vůz. Co mohu říci, je, že bude dobrým kandidátem na místo ve F1. Příští rok od něj hodně očekáváme."

Antonio Giovinazzi musí o svých schopnostech ještě přesvědčit