Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

S Kanaanem se o vůz podělí Bourdais a Kellett

S Kanaanem se o vůz podělí Bourdais a Kellett

Indy500 pojedou za Foyta tři jezdci

Tým A.J. Foyta odtajnil, jak bude v nadcházející sezoně vypadat jeho jezdecká sestava. Fanouškům to stáj dávkovala postupně. Nejprve potvrdila ve voze číslo 4 Charlieho Kimballa, pak oznámila, že pět oválových závodů odjede ve druhém autě Tony Kanaan a teď vyložila poslední karty.

S Kanaanem se budou o vůz dělit Francouz Sébastien Bourdais, který na podzim přišel o původně potvrzené místo u týmu Dale Coyne Racing, a nováček Dalton Kellett. Bourdais pojede první tři závody (St. Petersburg, Barber Motorsports Park a Long Beach) a také zářijový závod v Portlandu. Kellett pojede na zbývajících městských a přírodních okruzích a ve třetím voze Foytova týmu také Indy500.

„Mám velké štěstí. Začal jsem svoji kariéru v IndyCar závoděním pro Paula Newmana a Carla Haase, teď budu závodit pro A.J. Foyta. Jsem poctěný a vděčný za tuto možnost, kterou mi jeho tým poskytl. V listopadu se to, že zůstanu v IndyCar, zdálo vzdálené. Se stájovými kolegy budu tvrdě pracovat, abychom přinesli výsledky, které si tento tým zaslouží. Nemohu se dočkat závodu v St. Petersburgu,“ prozradil čtyřnásobný šampion Champ Cars Bourdais.

V Austinu vůz převezme Kellett. Šestadvacetiletý Kanaďan závodil dvě sezony v U.S. F2000 a další dvě v sérii Pro Mazda, poslední čtyři ročníky pak strávil v Indy Lights, ale žádného zázračného výsledku se v juniorských šampionátech nedočkal. Za největší úspěch můžeme označit třetí místo a pole position v závodě Indy Lights na Indianapolis Motor Speedway v předloňské sezoně.

„Jsem poctěný, že budu v letošní sezoně IndyCar závodit za tým A.J. Foyt Racing. Tato příležitost je skutečně splněným snem. K jezdcům v IndyCar jsem vzhlížel už v době, kdy jsem závodil v motokárách,“ uvedl Kellet.

Za tým v posledních dvou sezonách startovali Brazilci Matheus Leist a Tony Kanaan. Tým na pořádný úspěch čeká už dlouho, naposledy se z vítězství radoval v roce 2013 Takuma Sató. Před sezonou navíc stáj přišla o dlouholetého sponzora, společnost ABC Supply Company.