Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Do třetice všeho dobrého?

Do třetice všeho dobrého?

Martins bude pokračovat ve formuli Renault

Loni patřil Victor Martins v Eurocupu formule Renault mezi hlavní protagonisty sezony. Na titul ale Francouz nakonec nedosáhl. Spokojit se musel s druhou příčkou poté, co zaostal o pouhých sedm a půl bodů za Oscarem Piastrim. Tato porážka znamenala pro Martinse mimo jiné i konec v Jezdecké akademii Renaultu, přičemž jeho australský soupeř se po svém úspěchu stal naopak jejím novým členem.

I navzdory konci spolupráce s Renaultem ale Martinse uvidíme v šampionátu i letos. Svou již třetí sezonu na této scéně absolvuje u navrátivší se stáje ART Grand Prix, do níž přechází z MP Motorsportu.

„Ze všeho nejdříve bych rád poděkoval ART Grand Prix, že do mě vložili důvěru. Jde o nesmírně profesionální tým s přesvědčivou pověstí. Mým cílem je využít všech zdrojů stáje k tomu, abych se posunul vpřed, učil se a naplnil náš společný cíl, kterým je vítězství v šampionátu. Jedná se o výhodnou situaci pro obě strany. Při návratu stáje do šampionátu jí totiž poskytnu výhodu v podobě svých zkušeností se sérií i vozem. Vytvoříme to nejlepší pracovní prostředí, abychom mohli dosáhnout velkého úspěchu a napsat jednu nádhernou stránku historie, což by mi mělo umožnit postoupit výše,“ uvedl Martins.

V loňské sezoně Eurocupu formule Renault se stal Victor Martins vicemistrem. Foto: Formula Renault Eurocup

V roli týmových kolegů závodníka, jenž si v roce 2017 dojel rovněž pro titul vicemistra francouzské F4, se představí dva závodníci, kteří také přicházejí z této kategorie. Jsou jimi chráněnec Mercedesu Paul Aron a Grégoire Saucy.

 

zdroj: ART Grand Prix