Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainze z Red Bullu vystrnadila politika

Sainze z Red Bullu vystrnadila politika

Teď by mohl být volbou pro Ferrari

Podle Martina Brundlea by byl vhodným typem pro Ferrari Carlos Sainz. Samozřejmě v případě, že Sebastian Vettel nebude po vypršení současného kontraktu v týmu pokračovat. Uznávaný britský expert na F1 to uvedl v rozhovoru pro britský Express.

Byl jsem o Carlosových schopnostech přesvědčený, už když přecházel k McLarenu,“ zavzpomínal Brundle. „Stáj si však tak úplně jistá nebyla.“ Španěl se ale rychle rozkoukal. Loni po dlouhé době dosáhl pro tradiční ekipu pódiového umístění a v celkové klasifikaci obsadil šesté místo.

Sainzova angažování McLaren určitě nelituje. Foto: McLaren

Sainze si mnozí zvykli podceňovat. Přitom už jeho úvodní sezona ve F1 v Toro Rosso po boku Maxe Verstappena vůbec nebyla špatná. Téměř se mu vyrovnal,“ prohlásil Brundle. Platí to zcela určitě o soubojích v kvalifikaci, které v onom roce 2015 nizozemský teenager vyhrál jen těsně 10:9. Větší rozdíl se projevil v závodech, v nichž Verstappen skóroval desetkrát, zatímco Sainz jen sedmkrát.

Důvod, proč si Red Bull ponechal „Mad Maxe“ a Sainze pustil do Renaultu, má podle Brundleova názoru politické kořeny. Naznačil, že model dvou silných párů syna a otce (v tomto případě Jose Verstappena a Carlose Sainze seniora) nedělal dobrotu.

Nakonec se rozhodli pro Verstappena. Je to také pochopitelné. V mých očích mu byl ale Carlos více než důstojným konkurentem,“ dodal Brundle.

Zdroj: FORMULE.cz