Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz se upsal Ferrari na dva roky

Sainz se upsal Ferrari na dva roky

Nejmladší jezdecká dvojice Scuderie za půl století

Carlos Sainz je už i formálně od příštího roku součástí Scuderie. Ferrari dalo na vědomí, že s ním uzavřelo dvouletý kontrakt.

Jsem velmi šťastný, že napřesrok budu závodit za Ferrari a se vzrušením očekávám věci příští,“ uvedl Sainz. „Teď mě ale čeká sezona s McLarenem a těší mě, že s ním ještě absolvuji několik závodů.

V uplynulých pěti letech Carlos dokázal, že je nesmírně talentovaný,“ vysekl mu poklonu šéf stáje Mattia Binotto. „Disponuje potřebnými technickými znalostmi a svojí povahou dobře zapadne do naší rodiny. Zahájili jsme nový cyklus s cílem vrátit se zpět na výsluní. Bude to dlouhá cesta, skrývající v sobě četné výzvy, zvláště s ohledem na aktuální finanční problémy a restriktivní opatření. Jsme přesvědčeni, že Charles a Carlos, nejmladší jezdecká dvojice ve Ferrari za uplynulých padesát let, je tou nejlepší kombinací ke splnění společného úkolu.“ 

Sainz se blíží k rozhodující fázi své kariéry. Foto: McLaren

Zde je na místě Binotta maličko poopravit. Je tomu už 52 let, kdy v Maranellu vsadili na v součtu stejně staré borce. V roce 1968 do rudých monopostů usedli třiadvacetiletý Jacky Ickx a čtyřiadvacetiletý Chris Amon. Leclerkovi je 22 a Sainzovi 25 let.

Chci Carlosovi poděkovat za vynikající práci, kterou podpořil naše úsilí o obnovu síly McLarenu,“ nezapomněl na rozdíl od Cyrila Abiteboula na dobré vychování nejvyšší představitel Sainzova dosavadního zaměstnavatele Zak Brown. „Je opravdovým týmovým hráčem a přejeme mu v budoucnosti jen to nejlepší.

Zdroj: FORMULE.cz