Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Týmy asi začnou pracovat až v květnu

Týmy asi začnou pracovat až v květnu

Aktuálně je zaměstnávají plicní ventilátory

Christian Horner předpokládá, že zaměstnanci Red Bullu ani žádného jiného týmu se do práce nevrátí minimálně do konce měsíce. Náhrada za letní přestávku začala již v březnu a měla by zaměstnancům dopřát tři volné víkendy v řadě. Vzhledem k situaci se ale přestávka prodlouží.

"Během přestávky zůstáváme v kontaktu, pravidelně komunikujeme, takže se uvidí. Mohu ale říci, že si nedokážu představit nic jiného, ​​než prodloužení do konce dubna nebo začátku května. Pak se opět rozhodne na základě aktuální situace. Takto je to alespoň fér. Myslím, že FIA ​​by neměla přestávku ukončit dříve, než se všichni budou moci vrátit do práce," řekl šéf Red Bullu v rozhovoru pro BBC.

Menší část týmu zaměstnává konstrukce plicních ventilátorů, kterými chtějí týmy pomoci zachraňovat životy ohrožené chorobou COVID-19.

"Lidé jako Rob Marshall, náš šéfdesignér, nad tím probděli několik nocí a postupně řešili jeden problém za druhým. Důležité je, aby se s výrobou začalo co nejdříve. nikde nejsou lidé schopní tak rychlého řešení problémů jako v prostředí F1. Naše schopnost chrlit prototypy také nemá ve světě obdoby. Na výzvu reagovaly všechny týmy a za nás mohu říci, že oddělení výzkumu a vývoje, inženýři i výroba odvedli neskutečně dobrou práci," zdůraznil Horner.

Motorhomy zůstanou rozebrané ve skladech ještě pěkně dlouho. Foto: Red Bull

Zdroj: FORMULE.cz