Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Jen Senna udržel Hamiltona na židli

Jen Senna udržel Hamiltona na židli

Matrix ve formuli 1

Jako malý kluk obdivoval Lewis Hamilton dva hrdiny – Supermana a Ayrtona Sennu. „Když mně bylo pět nebo šest, viděl jsem ho poprvé závodit. Bylo to jediný případ, kdy jsem vydržel v kuse sedět a dívat se na televizi,“ zavzpomínal šestinásobný mistr světa v rozhovoru na Twitteru. „Žádný jiný jezdec mě neovlivnil, jen on.

Když máš nějaký cíl nebo sen, tak si ho musíš umět zpřístupnit. A potom zapracovat na jeho naplnění,“ prohlásil také.

Sedmý titul šampiona, jímž by se vyrovnal Michaelu Schumacherovi, však takovou metou není. „Každý sportovec touží po tom, být nejlepším. Jakmile se začneš porovnávat s někým jiným, okamžitě se u tebe dostaví pochybnosti,“ zdůraznil. 

 

S tréninkem na zdolání Mount Everestu už Lewis začal. Foto: Lewis Hamilton

Co bude dělat, až skončí? „Vylezu na Mount Everest. Chci se učit řeči. Poletím do vesmíru a projdu se po Měsíci,“ vyjmenoval svoje plány, přičemž je těžké říci, co mínil vážně.

Nyní ale závodí ve formuli 1 a konfrontuje se s postavou Nea z kultovní filmové série Matrix: „Jednoho dne pochopil, že je vyvolený. Poznal Matrix. To je i můj svět v autě. Nic z toho, co dělám, se neděje náhodně. Připadám si jako na horské dráze. Akorát že mám nad ní kontrolu.

Zdroj: FORMULE.cz