Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Buggyra se přemístila do virtuální reality

Buggyra se přemístila do virtuální reality

První závody vyhrál mistr světa

Podnikem na okruhu Blackwood GP odstartoval virtuální šampionát ve hře Live for Speed. Jeho pořadatelem je Buggyra Racing. Obě klání vyhrál mistr světa v iRacingu a pilot týmu Williams F1 Esports Isaac Pride.

Na trati byl opravdu velký provoz jako v pořádném závodě. Necháte si ty před sebou odjet, začnete rychlé kolo, ale zase před sebou máte dalších deset jezdců, co vjelo na dráhu. Kličkujete, nakonec to zkazíte a zase od začátku,” sdělil svoje zážitky z kvalifikace Tomáš Enge, který také zkusil štěstí.

V úvodním pětikolovém sprintu bohužel náš jediný pilot F1 havaroval podobně jako jeho stájový kolega David Vršecký. Další členové Buggyra Racingu Téo Calvet a Aliyyah Kolocová obsadili 32. a 33. místo. 

Tomáš Enge v zápalu boje. Foto: Buggyra

Hlavní závod na 78 kol poznamenala strkanice v první zatáčce. Z té nejvíce vytěžil Enge, který se posunul na 25. pozici. Potom ho bohužel postihl defekt a nuceně zajel do boxů. V nich po srážce s jedním ze soupeřů opravoval také Vršecký. Nakonec se oba, stejně jako Kolocová, umístili ve třetí desítce.

Na nováčky a na to, že jsme něco takového absolvovali vůbec poprvé, to není špatné,” hodnotil svůj výsledek Enge. „Samozřejmě jsme se připravovali, ale ti před námi jsou opravdoví borci. Trénují denně několik hodin. Já jsem odjel možná 200 kol, ale tak dalších 20 000 mi chybí, abych se jim mohl vyrovnat.

Zdroj: Buggyra