Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Enge chystá návrat do Le Mans

Enge chystá návrat do Le Mans

Cesta povede přes Čínu

Buggyra oznamuje vznik své další odnože. Buggyra Zero Mileage Racing si dává za cíl se během tří let vypracovat z čínského GT šampionátu k účasti ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans, Za volant Mercedesu-Benz AMG GT3 usednou Tomáš Enge, David Vršecký a Aliyyah Kolocová.

Tomáš Enge bude po tři roky naším pilotem číslo jedna. Davida jsme motivovali, aby se vrátil z důchodu k plnohodnotnému závodění,“ uvedl Martin Koloc. Kampaň GT3 bude zcela nezávislá na projektu Buggyry v kláních tahačů. Je proto potřeba postavit celý tým v podstatě od základů.„Jsem si jistý, že díky Tomášovi velmi rychle doběhneme konkurenci a budeme schopni bojovat o přední umístění,“ dodal Koloc.

Asie pro mě není cizí, jezdil jsem v ní s formulí A1 GP, mám zkušenosti s gétéčky i z Thajska. Startovali jsme také v Malajsii, Indonésii nebo Japonsku. Přemýšlel jsem nad nabídkou delší dobu. Už jsem trochu vypadl z tohoto prostředí proti době, kdy jsem zvládl za rok 25 víkendů,” konstatoval Enge.

Nový tým bude používat Mercedes-Benz AMG GT3. Foto: Buggyra

Vedle Tomáše budu jako žák. Já se zatím svezl jen loni v Brně tři kola s lambem. Díky němu se budu rychleji s autem učit a mám od koho opisovat," podotkl Vršecký.

Třetím členem sestavy se stává zanedlouho šestnáctiletá Aliyyah Kolocová. „Pojede v Číně exhibiční sérii GT a měla by absolvovat celý testovací program,“ vysvětlil Koloc.

Začátek čínského mistrovství je ovšem kvůli pandemii koronaviru nejistý. „Pořadatelé počítají s prvním podnikem v červnu v Šanghaji. Teď je ale otázka, jestli se situace uklidní v Evropě,“ zapochyboval Koloc. Pokud ne, dojde na testování a virtuální souboje na simulátorech.

Zdroj: Buggyra