Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Prodloužený zimní spánek končí

Prodloužený zimní spánek končí

Buggyra poprvé testovala na okruhu

Konečně se dávají do pohybu, a to doslova, i věci v automobilovém sportu. Postupné uvolňování opatření, spojených s nemocí Covid-19, dovoluje obnovit některé aktivity. K prvním vlaštovkám patřilo testování týmu Buggyra Racing na mosteckém autodromu.

Je štěstí, že se naskytla tato příležitost. Máme zde všechny naše speciály a většinu jezdců, tak abychom mohli zhodnotit, jak na tom aktuálně výkonnostně jsme, a posunuli se někam dál,“ vysvětlil mentor stáje Martin Koloc. 

Šanci na první okruhové svezení si nenechal ujít ani Tomáš Enge. Foto: Buggyra

Jezdíme s cliem z akademie, dorazili kluci od Mičánka s lambem, samozřejmě poprvé prověřujeme na okruhu Mercedes GT3 a nechybí ani tahač, na němž jsme udělali nějaké změny na motoru,“ dodal šéfkonstruktér Buggyry David Vršecký. „Bohužel, co se trucků týče, nemáme tady žádného z našich hlavních pilotů. Adam Lacko se sice ze Španělska už vrátil, je však stále v povinné karanténě. Téo Calvet, který žije ve Francii, se sem momentálně ani nemá šanci dostat. Takže jsem několik kol odjel já, svezl se i Tomáš Enge a jinak s autem trénuje Aliyyah Kolocová.

Vše probíhalo velice dobře. Poprvé jsme vlastně měli možnost vytáhnout gétéčko do akce. Zkoušíme různá nastavení, sledujeme časy a sžíváme se s vozem,“ zhodnotil průběh dne Enge.

Zdroj: Buggyra