Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Panthera se probrala k životu

Panthera se probrala k životu

Nejraději by si auto koupila

Vzpomínáte si ještě na Pantheru? Stáj s asijskými kořeny se loni v létě vehementně tlačila do formule 1. Do šampionátu hodlala vstoupit v sezoně 2021.

Mediální ruch kolem ní ovšem záhy utichl a vedení F1 v říjnu potvrdilo, že se žádným zájemcem o účast nevede seriózní rozhovory. Zdálo se, že projekt, vypadající dost podezřele, se odebere na věčnost. Jenže teď, tedy v době, kdy by to čekal jen málokdo, se náhle probral k životu.

Benjamin Durand, což je jediný člověk, který za tým mluví (další odpovědnou osobou má být Michel Orts), se nechal slyšet, že plán zůstává v platnosti. Pouze s ročním odkladem, tedy s premiérou v seriálu v roce 2022. Současná krize prý připravené finanční zdroje příliš nepoznamenala. 

Panthera by do této společnosti ráda vstoupila už v roce 2022. Foto: Mercedes

Nic bližšího Durand, jenž byl předtím činný jako výkonný ředitel SMP Racingu ve vytrvalostním mistrovství světa, neuvedl, jen dodal, že další postup bude závislý na vývoji ve F1 jako takové. Mimořádně ho však zaujal nápad Christiana Hornera na zákaznické vozy. „Mluví se o možnosti si auto koupit. Uvidíme, zda se to podaří realizovat,“ prohlásil.

Pokud by to nevyšlo, ekipa údajně disponuje dostatečnou kapacitou pro stavbu vlastního monopostu. Zatím se pouze ví, že jako šéfaerodynamik byl angažován Tim Milne, mající zkušenosti z působení v Renaultu a Toyotě. O dodavateli motoru také nebylo dosud rozhodnuto.

Zdroj: FORMULE.cz