Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

O Zanardiho se musíme dál bát

O Zanardiho se musíme dál bát

Lékaři optimismem šetří

Dnes předstoupil před novináře primář neurochirurgie na klinice v Sieně Giuseppe Olivieri. Informoval je o zdravotním stavu Alessandra Zanardiho, který byl do této nemocnice převezen po včerejším těžkém úrazu.

Z jeho slov přítomní mnoho optimismu nenačerpali. Zvláště ne z věty, že pacient bohužel může za současné situace kdykoliv zemřít.

Páteční tříhodinová operace byla nicméně vylíčena jako svého druhu úspěch. „Proběhla tak, jak měla. Přistoupili jsme k ní ve chvíli, kdy se Alex pohyboval mezi životem a smrtí,“ konstatoval Olivieri. Bezprostřední hrozbu se tedy, zdá se, podařilo odvrátit. Jenže: „Nikdo neví, jak to půjde dál. Ale jsem přesvědčen, že má smysl se jím zabývat. Zlepšení bude přicházet velmi zvolna. Zato radikální zhoršení se může dostavit naprosto nečekaně.“ 

Alex teď bojuje o vítězství v nejdůležitějším závodě svého života. Foto: archiv

Podle Olivieriho budou lékaři moudřejší za sedm až deset dnů. Když se vše vyvine dobře, nastane pak čas vzbudit Zanardiho z umělého spánku. Teprve tehdy se v plném rozsahu ukáže, jak vážně zasažen je jeho nervový systém.

Zdroj: FORMULE.cz