Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zanardi už není v ohrožení života

Zanardi už není v ohrožení života

Dosud však nenabyl vědomí

V dnešní neradostné době potřebujeme všichni pozitivní zprávy jako sůl. Jednu z nich naštěstí můžeme přinést.

Alessandro Zanardi, který utrpěl 19. června těžký úraz hlavy při jízdě na handbiku, je, zdá se, z nejhoršího venku. Nemocnice Santa Maria alle Scotte v Sieně oznámila, že se úspěšně probral z umělého spánku a byl přeložen na specializovanou neurologickou rehabilitační kliniku.

Pacient u nás strávil více než měsíc a absolvoval tři náročné operace. Poté, co se podařilo stabilizovat jeho základní životní funkce, mohli jsme ho probudit z kómatu,“ uvedl ředitel nemocnice Valtere Giovannini. 

Zanardimu drží palce závodníci a fanoušci po celém světě. Zdroj: archiv

Vůbec poprvé také navázala kontakt s veřejností Zanardiho rodina. „Jsme šťastní, že se táta zotavuje mnohem rychleji, než jsme očekávali,“ svěřil se deníku Corriere della sera jeho syn Niccolo. „Nemůžeme tím být ale překvapeni. Takový prostě on je. Je neskutečné, kolik energie se v něm skrývá.

Současně ovšem připomenul, že jeho otce ještě čeká dlouhá cesta. „Jsme na ni všichni připraveni,“ zdůraznil.

Na přímý dotaz dodal, že Zanardi bohužel stále není při vědomí a zatím nereaguje na vnější podněty, i když určité povzbudivé symptomy se dostavují. Také není pořád jasné, do jaké míry má poškozený zrak. „To je teď vedlejší. Nejprve s ním chceme začít komunikovat,“ dodal Niccolo Zanardi.

Zdroje: Motorsport, Corriere de la Sera, titulní foto: archiv