Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas je už snad za vodou

Bottas je už snad za vodou

Mercedes si ho nechá i příští rok

Italská mutace webu Motorsport přišla s informací, že Valtterimu Bottasovi bylo nabídnuto prodloužení smlouvy s Mercedesem o další rok. Konečným popudem k tomu měly být Finovy kvalitní výkony na Red Bull Ringu. Zda je již kontrakt oběma stranami podepsán, se zjistit nepodařilo.

Bottas působí v mistrovském týmu od roku 2017, kdy narychlo nahradil končícího Nika Rosberga. Zatím se nepropracoval k tomu, aby mu zaměstnavatel poskytl víceletou jistotu. 

Šéfy Mercedesu zřejmě přesvědčilo Bottasovo vítězství ve VC Rakouska. Foto: Mercedes

Zpráva bude nejspíše pravdivá. Už před několika dny nejvyšší představitel koncernu Daimler, do něhož Mercedes patří, Ola Källenius jasně prohlásil, že i nadále se počítá „s oběma kluky“. Ve čtvrtek pak při tiskovce na rakouském okruhu dal Bottas najevo, že by uvítal brzké vyjasnění této záležitosti. „Je špatné, když se to moc dlouho vleče. Z této chyby jsme se už poučili,“ konstatoval.

George Russell tak na svoji velkou šanci bude čekat dále. Patrně se mu jí ale opravdu dostane. Napřesrok je však ještě vázán u Williamsu.

S Mercedesem byl jistou dobou spojován i Sebastian Vettel, marně hledající angažmá po odchodu z Ferrari. Tato naděje nicméně byla slabá a teď zřejmě zmizela dočista.

Zdroj: FORMULE.cz