Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mohl jsem porazit Mercedes, míní Stroll

Mohl jsem porazit Mercedes, míní Stroll

Týmu spílá za špatné strategické rozhodnutí

Lance Stroll věří, že v Maďarsku mohl porazit Mercedes. Tedy alespoň jeden z mercedesů. Ten, ve kterém seděl Valtteri Bottas. To by ho vyneslo na stupně vítězů. Chybu vidí ve strategii, kterou mu tým Racing Point naordinoval.

"Máme nad čím přemýšlet," řekl Stroll, jenž byl v cíli velké ceny čtvrtý, ačkoli startoval ze třetí pozice a po startu se dostal před Bottase. "Mohli jsme udělat pár lepších rozhodnutí ohledně strategie. Pneumatiky jsme mohli vyměnit o kolo dříve, přezout na slicky. Bylo by to riskantní, ale propásli jsme několik příležitostí.

Myslím, že jsme měli příležitost stát na pódiu. Mohli jsme porazit Bottase. Jenže my jsme čekali, že začne opět pršet, zatímco on zajel pro nové pneumatiky. Dlouho jsme odkládali zastávku a on na nás udělal undercut. Škoda. Byl jsem dost rychlý, na trati bych ho udržel za sebou a měli bychom pódium. Ale to se stává. Takové je závodění. Musíme mít radost i ze čtvrtého místa."

Stroll do cíle závodu dorazil třičtvrtě minuty po Bottasovi, který po startu klesl až na šesté místo. Takže v porovnání rychlostí je možná Kanaďan příliš velkým optimistou.

Po startu byl Bottas daleko za Strollem. Vpřed se dostal přes boxy. Foto: Racing Point

Zdroj: FORMULE.CZ