Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Stroll má konečně pole position jisté

Stroll má konečně pole position jisté

Pod žlutými praporky jel dostatečně pomalu

No further action. Tato tři slova nyní zní Lancemu Strollovi jak hudba nebeská. Znamená to, že se s konečnou platností stal držitelem pole position pro zítřejší velkou cenu. Vyhrál kvalifikaci, tedy disciplínu, která byla dlouhodobě považována za jeho velkou slabinu.

Do ohrožení přivedla Kanaďana situace ve finální části. Svůj vítězný čas totiž zajel v okamžiku, kdy na části okruhu byly vyvěšeny žluté praporky. „Zasloužil“ se o to paradoxně jeho týmový kolega z Racing Pointu Sergio Pérez, který v sedmé zatáčce ztratil kontrolu nad autem a zahučel do únikové zóny. Stáj ho instruovala, aby se vrátil až po Strollově průjezdu. 

Pro Racing Point je tohle pohled z kategorie snů. Foto: Racing Point

Sportovní komisaři vyslechli podezřelého spolu s dalšími členy Racing Pointu a prohlédli si videomateriály a záznamy z telemetrie. Z dat jasně vyplynulo, že Stroll před zatáčkou viditelně zpomalil a na plyn šlápl znovu až za ní.

Zdánlivý rozpor, že zároveň dosáhl svého nejlepšího výkonu, byl vysvětlen rychlým osycháním asfaltu, „takže každé kolo bylo znatelně rychlejší než to předchozí.“

Hůře dopadl Sainz, jenž za se blokování Péreze postěhuje na roštu o tři místa dozadu. Na ortel stále ještě čekají další obvinění Norris a Russell.

Zdroj: F1, úvodní foto: Racing Point