Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez očekával každou chvíli výbuch

Pérez očekával každou chvíli výbuch

Přesto odrazil Leclerkův nástup

V posledních kolech dnešní VC Turecka trnul Sergio Pérez strachy. Jeho notně dobité přechodné pneumatiky se ocitly na hraně životnosti a hrozil velký malér.

Mexičan pociťoval stále větší vibrace a tušil, že je zle. Je přesvědčen, že kdyby se jelo o kolo více, gumy by explodovaly. Přitom se držel na skvělém druhém místě, které mu patřilo prakticky celý závod.

Ve finiši z pochopitelných důvodů zvolňoval a za ním se vynořily zlověstné siluety. „Netušil jsem, že už je tak blízko,“ vyjádřil se na adresu Charlese Leclerka, toužícího vyšoupnout ho ze stříbrného stupínku. „Svedli jsme spolu v závěrečném kole krásný souboj. V desáté zatáčce mě předjel, ve dvanácté jsem mu to vrátil.“ Monačan nakonec přepnul tétivu a po chybě přišel ve prospěch Sebastiana Vettela i o třetí místo. 

Ještě ve třech velkých cenách se Sergio Pérez posadí do tohoto auta. A pak? Foto: Racing Point

Naprosto klíčovým faktorem se dnes stal stav pneumatik,“ konstatoval Pérez známou skutečnost. „Šlo o to je co nejvíce šetřit. V konci nám trochu docházel dech, ale uhájili jsme dobrý výsledek. Lewis byl dnes extrémně silný, mimo naše možnosti.

Pilot Racing Pointu se posunul na čtvrtou pozici v průběžné klasifikaci, což je úctyhodný výkon, když přihlédneme k tomu, že dva podniky vynechal kvůli nákaze koronavirem. Navíc je vedle Hamiltona jediným účastníkem, který skóroval pokaždé, když se postavil na start. Přesto je jeho budoucnost ve F1 hodně nejistá…

Zdroj: Racing Point, úvodní foto: Racing Point