Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vítěz z as-Sachíru bude startovat poslední

Vítěz z as-Sachíru bude startovat poslední

Tým mu dal nový motor

Sergio Pérez ví, že po kvalifikaci na Velkou cenu Abú Zabí mu bude udělena penalizace v podobě ztráty míst na startu a pravděpodobně ho v neděli uvidíme čekat v poslední řadě. Důvodem je výměna velké části pohonné jednotky.

Již po skončení VC as-Sachíru její vítěz zmínil, že neměl k dispozici plnou sílu motoru Mercedes, jelikož se jedná o kus, který toho už má hodně za sebou. Na cestě za svým prvním vítězstvím ho přirozeně nešetřil a po prohlídce se inženýři Racing Pointu obávají, že by nezvládl další celý závodní víkend. Ani žádná jiná pohonná jednotka z těch, které Mexičan použil během této sezony, již není v uspokojivém stavu. Dostal tedy nový motor, turbo i MGU-H. Jelikož jsou to kusy už nad počet povolený pravidly na jezdce v jedné sezoně, nutně ho čeká trest.

Pérez se s týmem loučí a možná i s F1, takže si aspoň zazávodí, když bude na začátku předjíždět pomalejší soupeře a nebude se muset obávat o výdrž motoru. Racing Point ale pořád bojuje o třetí místo v Poháru konstruktérů a tahle komplikace mu radost jistě nedělá.

Vzadu bude Pérezovi dělat společnost Kevin Magnussen. V podobné situaci dostal nové baterie a řídící elektroniku Ferrari. Připomeňme, že o tři místa na startu přijde také Charles Leclerc, jenž byl potrestán za způsobení kolize v druhém závodě v Bahrajnu.

Pérez a jeho nový motor mají před sebou spoustu práce. Foto: Racing Point

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Racing Point