Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez opět bez nových dílů

Pérez opět bez nových dílů

I druhou várku dostal Stroll

Lance Stroll jako jediný z jezdců Racing Pointu bude jezdit s nejnovější specifikací vozu RP20. Sergio Pérez bude v druhém závodě v řadě v mírné nevýhodě.

Jak k tomu došlo? Tým měl před Velkou cenou Toskánska k dispozici díly pouze k sestavení jednoho kompletního nového souboru, zahrnujícího změněnou přední část vozu, bočnice, podlahu, kryt motoru i brzdové kanálky. Dostal ho Stroll jako jezdec s více body na kontě. Pérez se starou specifikací měl alespoň poskytnout srovnání a v dalším závodě už také přesedlat na novou.

Jenže Stroll v Toskánsku dostal defekt pneumatiky a tvrdě havaroval. Několik aerodynamických dílů už nebylo použitelných. Takže tým má v Rusku opět díly pouze k sestavení jednoho kompletu a pořád je to Stroll, kdo má více bodů.

"Těžko říct, jaký přesně je mezi nimi (starou a novou specifikací) rozdíl v časech na kolo, ale měly by to být dvě až tři desetiny sekundy," řekl po VC Toskánska šéf týmu Otmar Szafnauer.

Pérez se už nechal slyšet, že jakmile bylo oznámeno, že ho příští rok nahradí Sebastian Vettel, změnilo se chování týmu k němu. Samozřejmě, ne k lepšímu.

"Jakmile se oznámilo toto rozhodnutí, někteří lidé uvnitř týmu mají tendenci dělat přede mnou tajnosti. Samozřejmě mě to netěší," řekl Pérez. "Měli bychom k sobě být otevření, abychom tento rok dosáhli vytyčených cílů."

Po rozhovoru s týmem však dnes tvrdil, že vše je v pořádku: "S týmem jsem už sedm let a tito lidé jsou pro mě něco jako rodina. Mluvili jsme o tom a akceptovali můj úhel pohledu. Po sedmi letech není tak těžké vyčistit vzduch a pohnout se dál."

Bezmála sedm let Pérez nezažil, jaké to je být na odchodu z týmu. Foto: Racing Point

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Racing Point