Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez skutečně slyšel o vyhazovu předem

Pérez skutečně slyšel o vyhazovu předem

V týmu je od té doby napjatá atmosféra

Pamatujete si šťavnatý příběh o tom, jak Lawrence Stroll mocným hlasem instruoval týmového právníka ohledně detailů smlouvy se Sebastianem Vettelem, zatímco Sergio Pérez všechno slyšel ve vedlejší místnosti? Dříve, než bylo Pérezovi cokoliv oficiálně oznámeno. On to nebyl pouze další příběh “od důvěryhodného zdroje", závodník potvrzuje jeho pravdivost.

"Je to pravda. Takto jsem se už v neděli dozvěděl, že nezůstanu součástí týmu. Oni pak ještě potřebovali zařídit pár věcí, ale já jsem to už věděl," potvrdil Pérez. „Ale překvapilo mě, že se to tak rychle dostalo do médií. Vlastně mě to docela zklamalo, protože tyhle záležitosti by se podle mě měly držet uvnitř týmu. Co se stalo, jak to bylo a tak dále."

Mexičan si během víkendu Velké ceny Ruska také stěžoval, že někteří lidé z týmu před ním začali dělat tajnosti, jakmile se rozhodlo o jeho odchodu.

"To byl rozhovor týkající se vozu pro příští sezonu," vysvětlil Andy Green, technický ředitel týmu. "Nevyloučili jsme ho z ničeho, co se týče tohoto roku. Je přece v našem zájmu, aby jezdil co nejrychleji až do konce sezony. Bojujeme o velmi dobré místo v Poháru konstruktérů a kdybychom se nyní k němu otočili zády, šli bychom sami proti sobě. Byli bychom hloupí.

I proto jsme byli překvapeni, když pak o svém podezření neřekl nám, ale šel s tím rovnou do médií. My jsme se o tom dozvěděli až ve chvíli, kdy jsme si to přečetli. Když jsme s ním o tom následující den mluvili, uvědomil si, že udělal chybu a že před ním nic neskrýváme."

Pérez se neubránil přehnané podezíravosti. Foto: Racing Point

Zdroj: Sky, úvodní foto: Racing Point