Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Péreze prý vyhazov překvapil

Péreze prý vyhazov překvapil

Tým tvrdí něco jiného

Pérez tvrdí, že ho telefonát od majitele Racing Pointu Lawrencea Strolla, kterým mu oznámil předčasné ukončení smlouvy na konci této sezony, zastihl nepřipraveného.

"Lawrence mi zatelefonoval. Bylo to ve středu. Řekl mi, že se rozhodli jít jinou cestou," řekl zklamaně Mexičan. "Tak mi to bylo řečeno, nic víc nevím. Dosud to vypadalo, že tým chce, abych s ním zůstal. Ano, v pozadí běžely rozhovory ohledně něčeho v mé smlouvě, ale o tom nechci mluvit, protože jsou to věci, které mají zůstat mezi jezdcem a týmem. Nakonec mi prostě oznámili, že končím. Nečekal jsem to."

Můžeme hádat, že ty věci v Pérezově smlouvě byly finance od jeho sponzorů. Není tajemstvím, že s Pérezem tým podepisoval i mexické sponzory, kteří týmu přinášeli mnoho milionů eur ročně.

Pérez dále tvrdil, že nemá ani připravený plán B, natolik je překvapen. Tým však tvrdí něco jiného.

"Nebylo to pro něj překvapení, protože věděl, že to může přijít," řekl šéf týmu Otmar Szafnauer v rozhovoru pro Sky Sports F1. "Jeho manažer Julian (Jakobi) byl po celou dobu o všem informován. Nebylo to snadné rozhodnutí, ale byl informován. Nemohli jsme mu říct výsledek, protože jsme ho ani sami neznali. Ten se dozvěděl ve středu."

Bylo jasné, že když přijde Sebastian Vettel, odejít bude muset Pérez. Neodejde přece Lance Stroll, syn majitele týmu. Šéf týmu nabídl i alternativní vysvětlení, proč se bude muset rozloučit Pérez.

"Lance je s námi dva roky a je mladý, je mu 21 let. A ano, jeho otec tento tým vlastní. Takže když jsme se kvůli Sebastianovu příchodu museli vzdát jednoho z nich, musel to být Checo. Klauzule v jeho smlouvě to umožňuje, Lance takovou klauzuli nemá," uvedl Szafnauer.

S Pérezem to teď nevypadá růžově. foto: Racing Point

Zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Racing Point