Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stroll musel zůstat v blízkosti toalety

Stroll musel zůstat v blízkosti toalety

Účasti v závodu se vzdal kvůli střevním potížím

Lance Stroll nemá Covid-19 a jeho stav není vážný, ale zato je dost nepříjemný, jak prozradil šéf týmu Racing Point Otmar Szafnauer.

"Už od Ruska se necítil dobře. Možná nějaké nachlazení. Samozřejmě nás napadlo, že mu musíme udělat test na koronavirus. Byl testován několikrát, naposledy v rámci testování před tímto závodním víkendem. A všechny testy, tři nebo čtyři, byly negativní. Nemá ani klasické symptomy Covid-19, pouze se necítí dobře," prozradil Otmar Szafnauer.

"V noci měl žaludeční problémy. Celý čas byl zavřený na toaletě. Řekl, že přišel o množství tekutin a že se od toalety nedokáže vzdálit na tak dlouho, aby se posadil do vozu. Buď něco špatného snědl, nebo to bude viróza."

Szafnauer také prozradil, že Stroll své rozhodnutí udělal pouze půlhodinu před třetím tréninkem. Proto měl tým v jediném tréninku na Nürburgringu pouze jeden vůz. A bylo pouze šťastnou shodou náhod, že Nico Hülkenberg, jenž s RP20 závodil na Silverstone, zrovna pil kávu někde v nedalekém Kolíně nad Rýnem a měl platný negativní test na Covid-19, protože v sobotu odpoledne měl v padoku natáčet materiály pro německou televizi RTL.

Nebýt toho, Szafnauer by musel povolat záložního jezdce Mercedesu Stoffela Vandoornea, který čekal v padoku. Šéf Racing Pointu si ale nebyl jist, zda by se Vandoorne bez jakékoli přípravy vůbec v kvalifikaci vešel do 107% limitu času jejího vítěze, bez čehož by nemusel být vůbec připuštěn na start závodu.

V kvalifikaci by to třeba ještě šlo, ale na dvouhodinový závod si netroufne. Foto: Racing Point

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Racing Point