Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLaren a Gulf potvrdily partnerství

McLaren a Gulf potvrdily partnerství

Znovu spolu po 47 letech

Pověsti o spolupráci týmu F1 McLaren a petrolejářského gigantu Gulf Oil se potvrdily. Obě strany dnes oznámily, že se dohodly na víceletém partnerství, vztahujícím se i na divizi McLaren Automotive.

Dodávky optimalizovaných paliv a maziv mají začít příští rok, Gulf se navíc bude prezentovat v zázemí McLarenu během Velké ceny Velké Británie v Silverstone. Jeho logo se však na krytech motoru a zpětných zrcátcích oranžových monopostů objeví už letos. Totéž platí o oblečení jezdců a mechaniků. 

Už minulý týden unikly na veřejnost snímky z natáčení společného reklamního spotu: Zdroj: Twitter

Jde o vzrušující záležitost, která přivádí Gulf zpět do elity motorsportu. Minulost je plná našich společných úspěchů. Teď chceme napsat jejich další kapitolu,“ uvedl předseda představenstva Gulfu Mike Jones.

Těší nás, že můžeme znovu uvítat Gulf v našich řadách. Proslul svými inovacemi a technickými know-how, což přesně odpovídá filozofii McLarenu,“ prohlásil jeho šéf Zak Brown.

Ve formuli 1 to McLaren a Gulf společně táhly už v období 1968 až 1973. V devadesátých letech pak spojily síly ve vytrvalostních kláních včetně čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans.

Zdroj a úvodní foto: McLaren