Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottas žádal Rosberga o radu

Bottas žádal Rosberga o radu

Hodný chlapec Hamiltona neporazí

Jediný způsob, jak může velmi dobrý závodník porazit Lewise Hamiltona ve stejném voze, je dostat se do jeho hlavy. To alespoň tvrdí Nico Rosberg, který se v týmu Mercedes nesmířil s pozicí Hamiltonova wingmana a v roce 2016 vybojoval mistrovský titul. Prakticky okamžitě po tomto úspěchu oznámil ukončení jezdecké kariéry, ačkoli je Hamiltonovým vrstevníkem. A šéf týmu Toto Wolff jeho rozhodnutí rozuměl.

"Popravdě jsem toto jeho rozhodnutí vždycky obdivoval, ačkoli jsem to tehdy nechtěl dát najevo," vzpomíná Toto Wolff. "Uvědomil si, že nejlepší bude odejít, protože ten tlak už nezvládne. Dosáhl, po čem nejvíce toužil."

Rosberga nahradil Valtteri Bottas, jenž od té doby ani jednou nebyl opravdu blízko k poražení nejúspěšnějšího jezdce této generace. Aktuální sezona se vyvíjí podle stejného scénáře.

"Kdo chce Hamiltona porazit, musí se dostat do jeho hlavy," radí Rosberg, který byl minulý víkend v dějišti Velké ceny Španělska. "Bottas se o to musí pokoušet, i když se mi zdá, že mu to moc nejde. Dokonce mi jednou kvůli tomu volal, ale tipuji, že mu pak tým zakázal prosit mě o radu.

Když Lewis přišel do týmu, byl jsem příliš měkký. Musel jsem přitvrdit. A on musí udělat totéž. Je měkký, když ho Lewis předjíždí. Musí být tvrdší."

Bude se takto někdy radovat i Bottas? Foto: Mercedes

zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Mercedes