Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vettel budoucí hvězdou Le Mans?

Vettel budoucí hvězdou Le Mans?

Výstřední Američan ho láká do svého týmu

Sebastianu Vettelovi se naskýtá další možnost angažmá pro rok 2021. Tentokrát však mimo formuli 1.

Do svých služeb by ho rád získal americký milionář a majitel závodní stáje James Glickenhaus. Ten se chystá vstoupit do vytrvalostního šampionátu WEC v nové kategorii hypercarů. Čtyřnásobnému mistru světa nabízí sedačku v jednom ze dvou chystaných prototypů.

Glickenhaus před přechodem do finanční sféry pracoval jako režisér. Vlastní zajímavou sbírku veteránů převážně značky Ferrari (je osobním přítelem Luky di Montezemola) a v motorsportu se pohybuje už drahně let.

Formule 1 mě ale moc nezajímá. Start bývá zajímavý, závěr také, jenže mezitím je to jenom procesí,“ svěřil se v rozhovoru pro web Dyler. Kromě toho se mu nelíbí, že se velké ceny konají v zemích „s bizarními diktaturami“. 

Jeden z krasavců z Glickenhausovy kolekce. Foto: Festival of Speed Goodwood

Vettel, jenž se nevyskytuje na sociálních sítích a vyznává rodinné hodnoty, mu ovšem sedí. „Je to typ ze staré školy, který uznávám,“ uvedl. „Pokud bude chtít, beru ho všemi deseti!

Moc toho nevím o vnitřních poměrech ve Ferrari, ale z dlouhodobé zkušenosti jsem nabyl dojmu, že s jezdci nezacházejí moc dobře,“ rozpovídal se samorost, vyskytující se na veřejnosti zásadně v kovbojském klobouku. „Má to hluboké kořeny, už z časů Enza Ferrariho.

Commendatore však prý na smrtelné posteli pocítil výčitky svědomí a některým lidem, kterým ublížil, věnoval drahé vozy. Jeden z nich, 208 GT Turbo, koupil nedávno Glickenhaus od bývalého závodníka Nina Vaccarelly.

Zdroj: Dyler, úvodní foto Ferrari