Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Číňané Bottasovu hlášku nevydýchali

Číňané Bottasovu hlášku nevydýchali

Mercedes se omlouvá za jeho slova o koronaviru

Ve formuli 1 je třeba si dávat čím dál větší pozor na pusu. Naposledy se o tom přesvědčil Valtteri Bottas. Jím způsobený oheň na střeše teď usilovně hasí Mercedes.

Na počátku stála nevinná otázka reportéra nizozemské televize Ziggo Sport po zpackané VC Turecka. Na dotaz, zda by dnešní den nejraději vymazal, odpověděl mimořádně naštvaný Seveřan: „Ano, ale ještě raději den, kdy si někdo na trhu ve Wuchanu koupil netopýra.“ Zmíněné čínské velkoměsto je považováno za zdroj koronavirové nákazy, která již řadu měsíců sužuje celou zeměkouli. 

Jako by nestačil deprimující průběh závodu. Do problémů se Bottas dostal i po jeho skončení. Foto: Mercedes

Jenže právě obyvatelé Říše středu toto přesvědčení rozhodně nesdílejí a také to Bottasovi dali pořádně pocítit, hlavně na sociálních sítích. Věc došla tak daleko, že Mercedes považoval za nutné zveřejnit na v Číně mimořádně populární platformě Sina Weibo následující prohlášení.

Milí čínští fanoušci,“ píše se v něm, „jak všichni víme, přináší sport emocionální zážitky, hlavně ve chvílích vítězství či prohry. Minulou neděli zažil Valtteri tvrdý a frustrující závod, v němž definitivně ztratil šance na titul mistra světa. Rozhodně nebylo jeho cílem, okamžitě po dojetí se před televizními kamerami někoho dotknout, zejména ne vás a vaší vlasti. Je to pořád ten Valtteri, kterého známe. Má v těchto těžkých časech starost o každého svého čínského příznivce a přeje mu, jako ostatně my všichni, aby je ve zdraví přečkal.

Zdroj: Mercedes, úvodní foto: Mercedes