Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sette Camara získal trvalé angažmá

Sette Camara získal trvalé angažmá

Vsadil na něj Penskeho Dragon

Ambice Sérgia Setteho Camary svého času sahaly až do formule 1. Jenže rozhodující krok se dnes dvaadvacetiletému Brazilci učinit nepodařilo a musel se poohlédnout po obživě někde jinde.

Nyní to vypadá, že natrvalo zakotví ve formuli E. První kontakt s elektrickým šampionátem měl už letos v únoru, kdy se zdarem absolvoval nováčkovský test v Marrákeši. Potom nahradil ve zběsilém šestizávodě v Berlíně, jímž koronavirem těžce pošramocená sezona končila, Brendona Hartleyho.

V obou případech usedl do vozu týmu Dragon Jaye Penskeho. A s touto ekipou se také domluvil na angažmá pro celou sezonu 2021. 

V Berlíně prošel Sette Camara pořádnou zatěžkávací zkouškou. Foto: FIA Formula E

Hodně jsem se naučil ohledně nastavování monopostu a práce během závodu,“ prohlásila někdejší hvězda F2. „Obojí se od aut, s nimiž jsem dosud jezdil, hodně liší. V Berlíně to pro mě bylo extrémně náročné a jsem rád, že získané zkušenosti teď zúročím.

Sérgio zatím předvedl přesně to, co jsme od něj očekávali. Jsem velmi spokojený s jeho rychlostí a s tím, jak lehce se přizpůsobil specifickým podmínkám tohoto seriálu. Doufám, že svůj potenciál využije v co největší míře a bude pravidelně bodovat,“ uvedl Penske.

Kdo bude Settemu Camarovi dělat parťáka, zatím není známo. Volné místo je ještě u stájí Mahindra a NIO, jinak je startovní pole již kompletní.

Zdroj: Dragon Racing, úvodní foto: FIA Formula E