Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes přestěhuje stáj formule E do Brackley

Mercedes přestěhuje stáj formule E do Brackley

Sezení na třech židlích skončí

Mercedes to zjevně s elektřinou myslí vážně. Poté, co v uplynulé sezoně poprvé nastoupil ve formuli E s vlastním týmem, hodlá své aktivity na tomto poli dále posílit.

Napřesrok se ještě nic podstatného nezmění. Stejná zůstane i jezdecká dvojice, kterou opět vytvoří Stoffel Vandoorne a Nyck de Vries. Na přelomu let 2021 a 2022 však dojde k velkému stěhování. Stáj se i se svým technickým zázemím přesune do Brackley, do továrny, v níž vznikají šasi monopostů formule 1.

. „Především se jedná o nás, ale v konečném důsledku to bude mít vliv na celou sféru motorsportu v Mercedesu,“ prozradil v rozhovoru pro The Race šéf ekipy trojcípé hvězdy ve formuli E Ian James. „Záměrem je soustředit v Brackley co nejvíce činností.“ 

Tři klíčoví muži Mercedesu ve formuli E zůstávají: zleva Stoffel Vandoorne, Ian James a Nyck de Vries. Foto: FIA Formula E

Momentálně sedí James se svými spolupracovníky na třech židlích. Část lidí už sice působí v Brackley, další však pracují v motorářském centru v Brixworthu a leccos se ještě dělá v německém Affalterbachu, kde sídlí firma HWA. Právě pod její hlavičkou činil Mercedes svoje první krůčky ve formuli E.

Není to rozhodně optimální řešení,“ přiznal James. „Vzhledem k dosavadnímu vývoji však nešlo jít jinou cestou.“

Zdroj: The Race, úvodní foto: FIA Formula E