Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Je snadné kritizovat mě, řekl Bottas

Je snadné kritizovat mě, řekl Bottas

Ví, že VC as-Sachíru mohl vyhrát

Valtterimu Bottasovi se moc nelíbí, že všichni vidí Georgeho Russella jako toho, kdo by vyhrál VC as-Sachíru, kdyby nevyjelo bezpečnostní vozidlo. Musí ale uznat, že je snadné kritizovat jeho výkon na základě jednoho srovnání s mnohem méně zkušeným závodníkem.

"Věděl jsem, že první stint na středně tvrdých pneumatikách bude důležitý, bylo nešťastné ztratit první pozici," řekl Fin o nevydařeném startu. "Ale ve druhém stintu jsem se na něj slušně dotahoval. Věděl jsem, že závod ještě nekončí a že se nejspíš blíží pěkný souboj.

Ve voze nebyl čas myslet na to, jak to bude vypadat, když závod vyhraje George. Ale když to teď říkáte, tak ano. S těmi informacemi, které má člověk nacházející se mimo týmu, se na mě může dívat jako na úplného blbce, který tady nemá co dělat. Netěší mě to.

Neměl jsem dobrý závod, takže kdokoliv může přijít a říct, že ten nový kluk teď přišel a jen tak porazil někoho, kdo je v týmu celé roky. Není to ideální, ale spoléhám na to, že lidé s přesnými daty vědí o mé rychlosti a i to, že vítězem závodu jsem mohl být já. Nevím, co více bych vám k tomu řekl. Nebyl to ideální víkend."

Pro Mercedes to byla teprve třetí prohra v této sezoně. Nevyhrál ani Velkou cenu 70. výročí a Velkou cenu Itálie, přičemž v Monze nebyl ani na stupních vítězů.

Bottas byl za Russellem, ale ne moc daleko. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes