Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Red Bull prozatím bez titulárního sponzora

Red Bull prozatím bez titulárního sponzora

Infiniti se z F1 zcela vytrácí

Red Bull potvrdil, že nemá náhradu za Aston Martin a tým tedy zůstává bez titulárního sponzora. Z Aston Martin Red Bull Racingu tedy do příští sezony zbyde pouze Red Bull Racing. Malá britská automobilka příští rok dá své jméno týmu Racing Point, přičemž označení Racing Point z názvu zcela zmizí.

Můžeme se domnívat, že Red Bull do jména týmu plánoval dosadit Hondu. Sesterský tým už nesl jméno Scuderia AlphaTauri Honda. Jenže japonská automobilka v létě oznámila, že se z F1 stahuje, takže jistě nemá zájem vysypat ze své pokladny další jeny. Ve jménu týmu AlphaTauri však Honda bude i v roce 2021.

Možná by o prestižní pozici titulárního sponzora špičkového týmu mohla mít zájem některá z mexických společností podporujících Sergia Péreze a nový tým třeba bude hledat firma BWT, jež pravděpodobně odchází od Racing Pointu. Red Bull se ale dosud s nikým nedohodl. Tým se ostatně vždy může soustředit prostě na propagaci energetických nápojů.

Ani Aston Martin Red Bull Racing, ani Honda Red Bull Racing, pouze Red Bull Racing. Foto: Red Bull

Z F1 se vytratí i japonská značka Infiniti. Ta se do ní dostala právě díky Red Bullu, když tým ještě nakupoval motory od Renaultu. Infiniti patří Nissanu, který je majetkově propojen s Renaultem. Renault dodával motory, Infiniti peníze a Red Bull sbíral mistrovské tituly.

Když se však cesty Red Bullu a Renaultu začaly rozcházet, Infiniti přešlo k obnovenému továrnímu týmu Renaultu, byť už ne na pozici titulárního sponzora. Infiniti Renault by i znělo dost divně.

Tým Renault od příštího roku opět změní identitu. Bude reprezentovat značku Alpine patřící Renaultu, přičemž Renault samotný zůstane motorovým partnerem, ale Infiniti oznámilo, že tato sezona byla jeho poslední.

Zdroj: Motorsport, GPFans, úvodní foto: Red Bull