Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Astony příští rok zezelenají

Astony příští rok zezelenají

Růžová už to nesmí být

Proslýchá se, že růžový mercedes brzy ztratí právo na toto pojmenování. Ne, že by se Racing Point, nyní už vlastně Aston Martin, rozešel s německou automobilkou. Ba právě naopak, spolupráce se má ještě utužit. Jenže monoposty zřejmě pozbudou svou charakteristickou barvu.

Některá média totiž přišla se zprávou, že majitel stáje Lawrence Stroll vyjednává s americkou společností Cognizant. U nás v podstatě neznámý subjekt, založený v roce 1994 jako Dun and Brandstreet Satyam Software, zaměstnává přes 300 000 lidí a zabývá se zejména poskytováním IT služeb. Svoji centrálu umístil do indického města Chennai.

 

Hlavně aby letošní růžové nadšení nevystřídalo napřesrok zelené zklamání. Foto: Racing Point 

 

Cognizant má údajně nahradit v pozici titulárního sponzora BWT. Rakouský výrobce speciální chemie a systémů na úpravu vody přitom podporoval už předchůdce Racing Pointu, Mallyovu Force India. Došlo k tomu ovšem teprve poté, co ztroskotala už hodně nadějná jednání s Mercedesem. Představitelé koncernu Daimler nesouhlasili s tím, aby závodní auta na sobě nesla růžové prvky, a kvůli tomu oželeli i nabízených 50 milionů eur ročně.

Věčně nesolventní Force India naopak po nich nadšeně chňapla. Smlouva byla podepsána před sezonou 2017 a vydržela dodnes. Jenže, jak Stroll prozradil, aston martiny ve F1 mají nést tradiční British Racing Green. Ostatně ke značce, spojené s Jamesem Bondem, růžová jaksi nepasuje…

Zda se pouto mezi BWT a týmem přetrhne zcela nebo zůstane zachováno v nějaké jiné, méně výrazné podobě, není zatím jasné.

Zdroj: Motorsport Total, úvodní foto: Racing Point