Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Flörschová by ráda pokračovala ve F3

Flörschová by ráda pokračovala ve F3

Na konec s formulemi je ještě brzy

Sophia Flörschová loni absolvovala u stáje Campos svou premiérovou sezonu ve FIA F3. V ní sice žádné body nezískala a celkově obsadila 29. místo, i přesto by ale v šampionátu ráda závodila také letos. Současně chce pokračovat ve vytrvalostních závodech. Tam letos závodila v ryze ženské posádce týmu Richard Mille Racing. Nastoupila do tří podniků European Le Mans Series a do závodu 24 hodin Le Mans. Jejími parťačkami byly Beitske Visserová a Tatiana Calderónová.

„Vytrvalostní závody pro mě vždy budou možností. Stále jsem ale docela mladá a myslím si, že je příliš brzy uzavřít formulovou kariéru. Žádnou smlouvu jsem ještě nepodepsala, ale pravděpodobně mě čeká další sezona ve formuli 3 a doufejme, že budu také opět jezdit pro Richard Mille Racing. Ještě nemám v plánu ukončit formulovou kariéru,“ uvedla Němka.

Sophia Flörschová byla loni ve startovním poli FIA F3 jedinou ženou. Foto: Campos

Flörschová účinkovala v obou loňských posezonních testech FIA F3. Zatímco v Barceloně jezdila oba dny pro Carlin, v Jerezu absolvovala druhý testovací den u HWA Racelab. U HWA už si v minulosti s vozem formule 3 zazávodila – v roce 2019 odjela s touto stájí Velkou cenu Makaa.

Zdroj: Autosport, úvodní foto: Campos