Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Bottas opět bojuje s internetem

Bottas opět bojuje s internetem

Sociální sítě se mu dostaly do hlavy

Valtteri Bottas několikrát ročně dostává otázku, proč se nepokouší Lewise Hamiltona znejistit pohráváním si s jeho psychikou, jak se to (údajně) dařilo Niku Rosbergovi, jenž mu ukradl alespoň jeden mistrovský titul. Nicméně to tak vypadá, že místo toho se do jeho hlavy povedlo dostat fanouškům, nebo spíše kritikům aktivním na sociálních sítích. Fin jim loni ne jednou posílal odkazy po vítězném závodě i kvalifikaci a myslí na ně i během zimního času na odpočinek, regeneraci a vyčištění hlavy.

"Díky nim mám ještě větší motivaci," mluví Bottas pozitivně o negativních komentářích na svých sociálních účtech. "Už jsem se poučil a nenechám je, aby mě jakkoli ovlivnily. Snažím se vyhýbat negativním věcem. Ale cokoliv děláte, vždycky vám budou v patách. Někdy menší, jindy větší. A o kritice platí totéž. Ale mám o to větší motivaci. Motivaci dokázat lidem, že se mýlí. Tak to je. A jak jsem již řekl, občas důvodu té kritiky vůbec nerozumím. Proč? Kde pramení? Já si myslím, že všechno má mít důvod. Ale tento důvod mi uniká, nedovedu se vžít do kůže kritiků. Nevím, co je motivuje, co se jim honí hlavou..."

Bottas je už vůči nekonstruktivní kritice imunní, ale zároveň ho motivuje. Foto: Mercedes

Bottas se při srovnání s týmovým kolegou opravdu nemá moc čím chlubit, ale pouze pokud nevezmeme v potaz, že jeho kolegou je sedminásobný mistr světa.

"Myslím, že lidé rozumějící tomuto sportu do detailů, jako i ti, kteří se umějí vcítit do jezdcovy osobnosti, tomu rozumějí. Ale je mnoho takových, určitě jako v jiných sportech, gaučových komentátorů, kteří formuli 1 moc nerozumějí. Mohu říct, že nemám snadnou práci. Lewis je nejúspěšnějším jezdcem celé historie F1 a mou prací je vyrovnat se mu v rychlosti i konzistentnosti," snaží se vysvětlit Bottas.

Na druhou stranu, kdyby Bottas dokázal Hamiltona alespoň v jednom roce porazit, ten by nebyl sedminásobným šampiónem.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes