Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton se Mercedesu zaváže jen na rok s další opcí

Hamilton se Mercedesu zaváže jen na rok s další opcí

Bude rozhodovat o svém týmovém kolegovi

Nekonečný příběh o vyjednávání nové smlouvy Lewise Hamiltona s Mercedesem se prý (už poněkolikáté) blíží k happyendu. Vždy dobře informovaný web F1-Insider oznámil, že příslušný dokument je již hotov, a dokonce zveřejnil i některé podrobnosti.

Má jít o jednoroční kontrakt s opcí na další dvě sezony. Hamilton si přijde, stejně jako dosud, na zhruba 40 milionů eur ročně. Absenci zvýšení gáže vykompenzuje poskytnutí dvou reklamních ploch na kombinéze a přilbě, které si sedminásobný šampion může sám zobchodovat. 

Smlouva je prý hotová, jen na ní chybějí podpisy těchto dvou pánů - Tota Wolffa a Lewise Hamiltona. Foto: Mercedes

Zajímavý je další článek dohody. Přiznává totiž Hamiltonovi právo veta při výběru týmového kolegy počínaje ročníkem 2022! Mezi odborníky se mu hned začalo říkat „Verstappenova klauzule“.

Nizozemec je sice smluvně vázán u Red Bullu až do roku 2023, ovšem neustále prosakují zvěsti o jeho zaječích úmyslech. A kam jinam by tak ctižádostivý jedinec mohl zamířit? Jenže Hamilton, pokud se rozhodne pokračovat v kariéře, ho vedle sebe v garáži nechce. „Také bych jednal stejně,“ okomentoval věc na svém twitterovém účtu exmistr světa Damon Hill.

Kýžené oficiální zprávy se údajně dočkáme příští týden.

Zdroj: F1-Insider, úvodní foto: Mercedes