Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Van der Helm doplní sestavu MP Motorsportu

Van der Helm doplní sestavu MP Motorsportu

Další nováček z Eurocupu formule Renault

Krátce po potvrzení příchodu Victora Martinse s Caiem Colletem oznámila stáj MP Motorsport jméno třetího pilota, který pro ni bude letos závodit ve FIA F3. Je jím Timjen van der Helm. Sedmnáctiletý Nizozemec přichází stejně jako jeho budoucí týmoví kolegové z Eurocupu formule Renault. Tam loni hájil barvy stáje FA Racing a skončil na celkovém 12. místě.

„Jsem velice šťastný, že se v roce 2021 stanu u MP Motorsportu jezdcem FIA F3. V mé kariéře to bude velmi důležitý krok. Formule 3 je totiž kategorií, kde se utkávají ti nejlepší mladí talenti. Je to místo, kde musím ukázat, čeho jsem schopný. Navíc budu hodně blízko formuli 1. To, že budu moci tyto monoposty vidět a slyšet, přidá každému závodnímu víkendu na výjimečnosti. Kromě toho je skvělé vrátit se do starého působiště (za MP Motorsport Van der Helm závodil už v roce 2019 ve španělské F4 – pozn. red.),“ uvedl Van der Helm.

Šéf MP Motorsportu Sander Dorsman dodává: „Je fantastické, že za nás bude Timjen znovu závodit. Těším se na to, že budeme spolupracovat tak jako v roce 2019. Díky Timjenovi, Victorovi a Caiovi budeme mít sestavu složenou z velmi rychlých a talentovaných nováčků, kteří jsou hladoví po úspěchu. Jsem velmi zvědavý na to, až je uvidím soupeřit mezi sebou tak, aby ze sebe dostali to nejlepší. Jednu věc víme jistě – bude to úžasný rok.“

Loni Van der Helm závodil v Eurocupu formule Renault. Foto: FA Racing

 

Monopost FIA F3 si Van der Helm vyzkoušel již během loňských posezonních testů. Nastoupil totiž do druhého testovacího dne v Barceloně. Nejel ovšem za MP Motorsport, ale za HWA Racelab.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: FA Racing