Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Dva junioři Alpine v MP Motorsportu

Dva junioři Alpine v MP Motorsportu

Za stáj pojedou Martins a Collet

Loni byli Victor Martins a Caio Collet dvěma nejúspěšnějšími jezdci Eurocupu formule Renault. Více důvodů k radosti měl na konci sezony Martins, který si v barvách stáje ART Grand Prix dojel pro titul. Jezdec týmu R-ace GP Collet se musel spokojit s celkovou druhou příčkou. V letošním roce se z těchto dvou pilotů stanou týmoví kolegové. U stáje MP Motorsport totiž oba odjedou svou premiérovou sezonu ve FIA F3.

Martins a Collet ovšem nebudou parťáky pouze u MP Motorsportu, ale také v Juniorské akademii Alpine (do loňska Renault). Collet je jejím členem nepřetržitě od roku 2019. Martins byl nejprve chráněncem Renaultu v období 2018-2019, poté ale o podporu francouzské značky přišel. Po loňském titulu v Eurocupu formule Renault se nyní do juniorského programu vrací.

„Je skvělé, že se s námi Victor a Caio spojují. Když jsme proti nim loni závodili v Eurocupu formule Renault (MP Motorsport působil mimo jiné i v tomto šampionátu – pozn. red.), byli jen těžko k poražení. A nyní je máme ve své sestavě. Jsem nesmírně šťastný, že se k nám oba díky spolupráci s Juniorskou akademií Alpine přidávají. Budeme tvrdě pracovat na tom, abychom jim poskytli tak konkurenceschopné vozy, které si jméno Alpine zasluhuje,“ uvedl šéf MP Motorsportu Sander Dorsman.

Loni spolu Victor Martins (č.92) a Caio Collet (č.1) bojovali o titul šampiona Eurocupu formule Renault. Foto: Renault Sport Series

 

Jak Martins, tak Collet se již s vozem FIA F3 svezli během loňských posezonních testů. Zatímco Collet v nich kromě MP Motorsportu nastoupil také za ART Grand Prix a Premu, Martins se svezl pouze u ART Grand Prix. Ani pro něj ale není MP Motorsport zcela neznámým prostředím. Za nizozemskou stáj totiž v roce 2019 závodil v již zmíněném Eurocupu formule Renault.

Zdroj: Formula Scout, MP Motorsport, úvodní foto: Renault Sport Series