Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas bude více sobecký

Bottas bude více sobecký

Zaslouží si plnou podporu svého týmu.

Valtteri Bottas tvrdí, že tento rok bude více sobecký a bude požadovat více podpory ze strany Mercedesu. Je to jeho nová taktika v boji o mistrovský titul, který mu stále uniká, přestože už čtyři sezony měl k dispozici mistrovský vůz, ve kterém se ale mistrem světa vždy stal Lewis Hamilton.

"Teď vím, že v některých letech jsem sám sebe dostával pod příliš velký tlak," řekl finský závodník. "Jindy jsem si připustil příliš velký tlak zvenčí, a naopak příliš málo jsem na sebe tlačil já sám. Musím najít rovnováhu, najít ten správný bod. Jediným způsobem, jak dát týmu vědět jakému velkému tlaku tě vystavuje, je mluvit s ním o tom. A totéž platí o tlaku z mé strany. Musím k sobě být upřímný a najít to správné vyvážení pro každý závodní víkend.

Každý rok, odkdy jsem se přidal k týmu, Lewis získal titul mistra světa, ale na začátku dalšího roku je vždy nový start, začátek na nové strany, proto věřím, že je v mých silách získat titul.

Chci více takových závodů, jako byl poslední závod minulé sezony v Abú Zabí. Když se zpětně podívám na ten závod, mohu říct, že jsem udělal maximum. Chci, abych mohl totéž říct o boji o titul. To je nejvyšší cíl pro tento rok. Pro mě, ale i pro lidi kolem mě. Pro každého, s kým pracuji. Budu požadovat tolik, kolik budu cítit, že potřebuji. Tolik podpory a tolik informací, kolik potřebuji. Kvůli tomu mohu být i více sobecký, než jsem byl dosud. Jeden rok v životě obětovat cíli absolutně všechno, to vlastně není tak moc. S takovým duševním nastavením jdu do sezony, a to chci i od lidí kolem mě."

Týmového hráče Bottase dobře známe. Poznáme letos sobce Bottase? Foto: Mercedes

Bottas také spoléhá na "extrémní" mentální i fyzickou předsezónní přípravu a mentalitu "sisu", což je slovo obsahující finskou sílu vůle, vytrvalost, nezdolnost a odhodlání i v napohled téměř beznadějné situaci.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes